Leefstijl

Leefstijl is de manier van leven van een individu. Wanneer ik over het begrip leefstijl praat heb ik het over de zes pijlers die samen van grote invloed zijn op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens.

De zes pijlers

  • Voeding
  • Beweging
  • Slaap
  • Sociaal
  • Ontspanning
  • Zingeving

De laatste jaren is het steeds duidelijker geworden dat een ongezonde leefstijl tot bepaalde aandoeningen kan leiden en dat een duurzame leefstijl je gezondheid op een positieve manier kan beïnvloeden. Een verandering van leefstijl kan leiden tot het verminderen of zelfs verdwijnen van de aandoening. Daarmee kom je op het terrein van duurzaam leven.

Programma Slimmer (voor GLI)

Doe je mee aan een gezondere leefstijl?

Door bewust met je leefstijl aan de slag te gaan, vergroot dat je invloed die je zelf hebt op jouw gezondheid. Omdat je leefstijl een zetje kan gebruiken en je daarin niet alleen wil ontdekken, biedt het programma gecombineerde leefstijlinterventie”(GLI) “slimmer” jou ondersteuning. In dit programma worden jou handvatten aangeboden hoe dat je jouw gezondheidsdoel om kan zetten in dagelijks haalbare en concrete acties. Het leuke hiervan is dat dit in een groep plaatsvindt waarbij je elkaar ook blijft motiveren en we praktisch aan de slag gaan.

Progamma Stoppen met roken

Wil jij ook rookvrij en fitter worden?

Wij bieden het unieke programma “Rookvrij en Fitter” aan. Want stoppen met roken is veel succesvoller onder begeleiding. Dit programma helpt je naast het stoppen met roken ook je fitter te maken. Het programma bestaat uit actieve momenten, een reflectie moment en theoretische momenten. Dit betekent dat we interactief en ook vanuit bewegen aan de slag gaan.